Здрава храна – мода или потреба?

Сваки човек жели да буде здрав. Сваки човек жели да буде добар, срећан, миран, паметан, васпитан, комуникативан и да има лепо тело, кола, кућу, жену или мужа. Жели да буде најбољи и да има најлепше ствари. Нажалост, не добије свако оно што жели.

У данашње време јести здраву храну је мода. Људи желе да буду здрави и да имају лепо тело јер други људи суде према томе како изгледаш, како се облачиш и колико си дотеран. Ако то ниси, људи ретко желе да схвате какав си заправо човек – да ли си добар, поштен или васпитан. Ово је разлог што се здрава храна претвара у моду. Чија, чајеви за детоксикацију и бројни протеини су „нове звезде” на интернету и многим друштвеним мрежама као што су Инстаграм, Фејсбук итд. Људи који једу модерну храну не једу слатко, тестенине и, по мом мишљењу, нису срећни – јер не једу чоколаду.

Јести модерну храну је прескупо. Али не и јести заиста здраву храну. Наравно, то је и потребно зато што наш организам жели беланчевине, угљене хидрате, минерале и витамине. А шта је здрава храна? Здрава храна је разноврсна храна, која није претерано слатка, слана или масна. Здрава храна је воће и поврће, домаћа храна и храна различитих боја.

Долазимо опет до питања: бити срећан или здрав? По мени, тачно је следеће: можемо да будемо и здрави и срећни ако једемо мало нездраве хране, која је храна за срце, и више здраве хране, која је потребна нашем телу.


#другагодина #домаћизадаци #есеји

4 views0 comments

Recent Posts

See All