Свет у коме желим да живим

Свет у коме живимо пружа бројне могућности за свачији укус. Почев од музике, књижевности и других уобичајених активности, па све до ноћи у балону и гомиле забавних активности и садржаја за које нисмо чули и не можемо ни да замислимо да постоје. То је сјајно, јер на тај начин сваки човек може наћи нешто своје и развијати се у правцу у којем жели. Свиђа ми се овај део света у којем живимо и искрено га ценим. Али по мом мишљењу данашњи свет има још безброј недостатака.

По мени, једна од главних лоших страна данашњег света јесте загађен ваздух. Људи секу прелепе вековне шуме како би уместо њих могли да граде хотеле и спа центре. То не могу никако разумети. Такође, не свиђа ми се ни масовна производња великих фабрика. Не одобравам ни употребу аутомобила, с обзиром на то да имамо добро развијену мрежу јавног превоза. У свету у коме желим да живим, ваздух је чистији, има више шума, мање аутомобила, а масовна индустрија је ограничена.

Не знам како је у осталим земљама, али видим каква је ситуација у Бугарској. Пуно је сиромашних људи, као и оних који стално гунђају – не желе радити, али желе имати пуно новца. Потпуно се слажем да влада не пружа довољно добре могућности својим грађанима, да услови за живот нису добри и да нас лажу и краду из државног буџета. Али осим тога, мислим да се ништа неће променити све док седимо код куће на каучу, гледамо телевизију, пијемо ракију и псујемо људе на власти. У свету у коме желим да живим, људи имају циљ, знају шта им се не свиђа, зашто им се не свиђа и како то могу решити. Они се могу носити са својим проблемима сами и без гунђања.


Не желим да променим пуно ствари у данашњем свету да бих остварила свој сан. Годинама су различити људи радили на томе да доведу свет у ову ситуацију и ја ценим њихов рад. Само што у свету у коме желим да живим људи на власти раде за људе, а не за свој џеп, а остали раде на стварању бољег места за живот за будуће генерације, не жалећи се у колико неправедном и ужасном свету живимо. Ваздух је чист, шуме су веће и зеленије, а ја сам из првог покушаја дипломирала на Славистици.

151 views0 comments

Recent Posts

See All