Свет у коме желим да живим

Да бих одговорио на питање какав је свет у коме бих желео да живим, треба да кажем какав је свет у коме сада живим, где се налази, колико је велик, какав је. Па, какав је мој свет? Да ли видим као свој свет град где живим, да ли је то земља, континент, планета или је можда мој свет цео свемир?

Ја верујем да је мој свет све оно што сам урадио током живота, сва места где сам био, сви људи које сам упознао, све оно што могу да видим очима, све што могу да дотакнем прстима. То је мој свет, а сасвим друга ствар је да ли желим или не желим живети у таквом свету. Све остало што не видим, што не могу да додирнем, то није свет у коме ја живим.


Ево, један пример је Америка. Америка се налази на другом крају планете. Ја не знам шта се тамо дешава, не знам шта раде људи тамо. Не знам ништа о Америци. Не могу ни да одем тамо, јер немам довољно новца, ни визу. Да, могу да отворим неку књигу и прочитам о људима у Америци, о животињама, о природи, али да ли је то довољно да Америка буде део мог света?

А шта је са Марсом? О Марсу знам само да је та планета црвена. Да ли је то довољно да Марс буде део мог света? Мислим да није.

Е, сад, какав је свет у коме желим да живим? То је једноставно доступан свет. Свет, у коме могу да одем где год пожелим. У Америку, у Јапан, у Африку, желим да одем на неку другу планету, да видим шта се тамо дешава, чега има. Желим да знам све о свима у свету у коме живим. Да могу да поједем све што хоћу.

Такође, желим да у том свету нема злочина, несреће, сиромашних људи. Али пре свега желим да не будем сам у том мом измаштаном свету. Желим да пријатељи, породица и сви остали људи из мог живота буду са мном, јер они су најважнији део мог света.

Када је човек сам, он престаје бити човек, он се претвара у животињу.


23 views0 comments

Recent Posts

See All