• nina0560

Природне лепоте моје земље

Бугарска је најлепша земља на свету. Има све чега се можете сетити. Невероватно лепе планине, манастире, цркве, природне реткости, а ту је и наша прелепа црноморска обала са много плажа.

Ја сам човек који не воли планине, већ море, али кад одем у Родопе, не могу да останем равнодушна. Можеш да се шеташ цео дан у природи.

Бешикташ је једно од мојих најомиљенијих места. Када сам тамо, остајем без даха и текста. Када си на врху, на стенама, пред тобом је предиван призор, али не морате да будете на стенама да бисте видели лепоте ове планине.

Као што сам рекла, море је моја љубав. Бугарска има баш лепе морске градове. Мој омиљени град је Созопол. Тамо идем сваког лета већ више од пет година. Плажа је велика и има места за све. Људи су срећни, барови су пуни, музика је фантастична.

Ако желите тишину и мир, можете посетити Ахтопол или Синеморец. Синеморец је мој други омиљени град на мору. Јако је занимљиво, зато што на плажи поред мора постоји и река.

Још један леп приморски град је Бургас. Тамо никад није досадно. Има пуно људи и места која можете посетити. Преко лета се одржава изложба пешчаних фигура. Фигуре су велике, постоје фигуре великих животња или неких познатих ТВ јунака. Плажа је велика. Добро је на море путовати аутомобилом, јер онда можете посетити много прелепих места са невероватним погледом на море.

Генерално, где год да одете, у Бугарској је сјајно. У великим градовима има пуно историјских музеја, који су такође интересантни, а о предивној природи већ је било речи...

Recent Posts

See All