Писмо Деда Мразу

Драги Деда Мразе,

Дуго година ти нисам писала. Желела сам да све своје жеље испуним сама. Али, ето, за промену сам решила да неке од жеља поверим теби. Знам да ћеш их остварити. Нећеш ме изневерити. Верујем у тебе…

Нисам више дете и нећу те замарати играчкама. Одавно сам престала да се играм. Зато бих те замолила да играчке однесеш деци која су престала да верују у Деда Мраза. Подсети их да постојиш. Знаш, није толико важно да ли је играчка хиљаду динара или сто. Важан је знак пажње. Деца широм света надаће се поклонима. Некима родитељи неће моћи да купе. Па зато тебе, драги Деда Мразе, молим да тој деци ти однесеш пар поклона.

Списак жеља као да постаје све дужи, а живот све краћи. Изгледа да немамо много времена да све што смо замислили и остваримо. Трагамо за срећом, а она је ту пред нама, али заслепљени другим стварима, често је не видимо. Срећа је заправо кад си здрав и кад су здрави оне које волиш.

Зато ћу те замолити, Деда Мразе, а то је и моја највећа жеља – да ми чуваш све оне које највише волим. Јер само ако су они добро, све друге жеље је могуће остварити.


Аутор: Снежана Дончев,

трећа година

#есеји #домаћизадаци #трећагодина #празници

0 views0 comments

Recent Posts

See All