top of page

Моја новогодишња жеља

Година 2019. је била изазов за мене. Била је тешка, али понекад би све ишло како треба.

Изгубила сам много људи и мислила да без њих живот неће бити могућ. Једне – због даљине, а друге – због удаљености мишљења и циљева. Али живот ми је показао да се све да преживети.

Била сам на Еразмусу. Тако сам се упознала са пуно људи, путовала, смејала сам се и плакала, доживела сам пуно тога. Кад сам се вратила, било ми је тешко, зато што ми је све недостајало и морала сам полагати испите. Али све после тога је било у реду.

Година 2019. ме је научила да верујем само у себе и да ће, ако радим добро и квалитетно, све бити у реду. Ова година је стварно била емоционална. И ни на тренутак није била досадна.

Ове године ми се нешто чудно десило. Заљубила сам се и осећај је прелеп. Али толико о томе.

Моја новогодишња жеља је да живим с мање брига, да будем храбрија, да више верујем у себе, да се не нервирам толико због безвезних ствари и да више уживам у животу.

Хоћу такође и да путујем и да доживим нове авантуре.

А оно што највише желим је да будем срећна, зато што није толико важно шта се дешава у животу, већ како ти гледаш на то. Хтела бих да се суочавам лакше са тешкоћама које ми живот носи.

Последње, али не на последњем месту – желим да моја породица и моји пријатељи буду са мном и да се подржавамо међусобно. Хтела бих, такође, да они буду срећни и здрави.

И то би било све. Не желим ништа материјално. Желим оно најважније, оно што се не може купити новцем.


Аутор: Викторија Тошева,

трећа година

#есеји #домаћизадаци #трећагодина

334 views0 comments
bottom of page