Мој посао из снова

Волим да радим две ствари – да једем и да читам књиге. А, да, и да слушам музику. Имам омиљену храну – мусаку, пуњене паприке, супу, шопску салату, пилетину, палачинке, тирамису. У ствари, можда је моја омиљена храна све што може да се једе. Такође, имам и омиљене књиге и омиљену музику.

Понекад ме баш мрзи. Али само понекад. Ја сам човек, кога, ако ради оно што му се свиђа, никад неће мрзети. Досад сам радила као кројачица, конобарица, дадиља и продавачица. У почетку ми је све занимљиво, али после ми досади. Заиста не знам зашто се то дешава. Који је разлог? Можда због рутине – сваки дан радиш исти посао.

Када сам уписала факултет, желела сам да будем професорка бугарског језика. После тога све се променило. Најпре ми је српски језик био занимљив, као и сад, уосталом, али понекад ми је тешко и бојим се. Желела сам да будем преводилац и да живим у Србији или у Загребу.

Сад желим да имам фирму и да будем предузетница. Имала бих палачинкарницу, која би се звала „Фламинго”. Сваки човек, који дође, моћи ће да једе палачинку и да чита своју омиљену књигу, или неку од наших, која му је интересантна. А може и само да једе, не мора обавезно да чита. Биће различитих палачинки, топле чоколаде, чаја итд.

Желим да код мене раде студенти, који воле да читају књиге, да комуницирају са људима, да буду забавни и да их не мрзи.

Није обавезно да то буду студенти језика и књижевности. Обавезно је да буду људи. Плата ће зависити од радног времена и биће нормална.

Док завршим факултет, можда ћу желети да будем космонаут, зубар, глумица итд. Али шта да се ради. То сам ја – жена, која не зна шта жели...


#есеји #домаћизадаци #другагодина

11 views0 comments

Recent Posts

See All