Имам право да...

Избори су врло важни. Од њих зависи какав ће нам бити живот, да ли ћемо бити срећни, какви су људи око нас. Понекад су избори прави, понекад не, али независно од тога јесу ли добри или не, они дају неки резултат. Нешто што може променити наш живот заувек. Зато правите изборе у свом животу, јер они значе кретање, помак. Имате права, искористите их.

Сваки човек има право да бира, воли, слуша музику која му се свиђа. Право на укусну храну, одмор, депресију, образовање. Ја? Ја имам право на све ако пожелим.

Имам право да се осећам као права жена. Да понекад касним, да будем у депресији, да једем укусну хрануи не бринем да ли сам мршава или не. Пица, шпагете и колачи нису „junk food“. У мом животу они су синоним љубави. Право да бирам – мушкарце које ћу волети, а после растанка – псовати, књиге које ћу читати, музику коју ћу слушати, филмове које ћу гледати, места где ћу се одмарати. Исто тако имам право на пуно ципела, одеће, шминке, боца вина или, укратко, имам право да будем срећна и насмејана. Право да будем образована жена, финансијски независна и понекад врло емоционална. Могу да бирам шта ћу променити, да ли ћу рећи„да“ или „не“, да ли ми се путује или желим да останем код куће. Као сваки човек и ја имам право да будем бар мало себична и да желим најбоље за себе. Да будем вољена, чувана, цењена, здрава и психички и физички. Право да будем луда и весела жена – да возим брзо, да певам кад сам сама, иако фалширам, да вичем, да пијем вино свако вече, да кажем све што мислим без обзира на то да ли је добро или није.

Права жена – емоција, љубав, жеља и ватра, и прави човек – грешан, нервозан, добар и помало себичан – све у једном. То је моје право и моја жеља.

7 views0 comments

Recent Posts

See All