Град у каквом желим живети

Сви људи имају идеју у каквом граду желе живети. Мислим да је мој град Софија. У принципу није најбољи град, али мени се баш свиђа. Људи кажу да је Софија град који је опасан зато што има пуно незапослених људи или бескућника или због тога што је загађен град, или због великих гужви или зато што је највећи град у Бугарској. Али мислим да је одличан, јер увек можеш да нађеш нешто ново, нешто што не би видео другде. Желим да живим у Софији, али у центру града. Кад бих живела, на пример, у Истоку (буг. Изток), то би било фантастично. Тај крај је миран и близу Истока је мој омиљини парк – Борисова градина. Добро је осветљено, доста је младих људи, превоз је згодан.

Други мој омиљени град је Созопол. Созопол је удаљен 440 километара од Софије, али је на мору. Има стари и нови град. Плаже су фантастичне. Лети је пуно људи, али разлог зашто не желим да живим тамо јесте то што зими нема људи. Град је празан зато мислим да је Софија најбоља за живот.

Овде увек има људи, журки, забаве. Друга добра ствар у Софији је да има више могућности. Ако желиш да радиш, могао би пронаћи најмање три места где би плата била добра. Током целе године има различитих журки или представа. На пример, за Ускрс се одржава ускршњи вашар, а на Божић сваке године немачки божићни вашар. Генерално, никада није досадно у Софији и увек има шта да се ради, и то је мој разлог због којег желим да живим овде.

Увек ће бити лепших и бољих места за живот, али желим да живим у Бугарској, а град који ми се највише свиђа је Софија.6 views0 comments

Recent Posts

See All