Град у каквом желим живети

Волим море, али волим и планину. Волим велике градове, али и мале. Свиђа ми се бука, али и тишина. Да, није лако дружити се са мном... Али шта да се ради?!

Желим да живим у граду, где има и мора и планине, у граду, који је велик, али да понекад изгледа као мали. Или обрнуто... Можда негде у Италији, или у Србији, или у Бугарској. Свеједно. Довољно је да има мора, планине и да је моја породица негде око мене. Ипак, зашто бих живела негде где је лепо, ако је моја породица далеко?

Волим градове који су мали и мирни. Тамо људи знају све и свакога. Ујутро мирише на колаче, а увече – на домаћу храну. Људи су срећни, мирни, живе животом који је сваки дан исти.

Свиђају ми се и градови који су велики и бучни. Тамо има пуно могућности. Такви градови су весели и обојени. Има пуно људи – и младих и старих. Нема спавања. Живот је ужурбан – немаш времена да мислиш... Можеш да живиш онако како желиш, да стално једеш здраву храну или да нешто тренираш.

Обично сам човек крајности, али понекад волим да будем у средини. Желим да град у којем ћу живети буде пун историје, али и да је саграђен не тако давно. Желим да свуда има укусне хране – колача, шпагета, торти, пице, домаће хране, али да људи нису дебели. Да људи буду срећни и да имају времена за себе... Да не буде животиња на улицима. Желим град у коме ће време бити лепо, сунчано, али да је понекад и кишовито, да има снега. Да није претерано топло, али да није ни сувише хладно. Да има више празника. Да је шарено, чисто,… Да свуда има музике. Да је понекад тихо, али не исувише. Да има библиотека. Желим град у коме неће бити сиромашних људи. Град, чији ће становници бити здрави, испуњени љубављу и богати срцем. То је најважније.

27 views0 comments

Recent Posts

See All