Бугарска је за мене...

Бугарска – најсиромашнија земља у Европској унији… То је оно што неки проценат људи прво помисли. Да, Бугарска можда није велика земља или можда није толико популарна колико бисмо желели да буде, али ова мала земља има пуно тога да понуди. Сви знају за наше планине, море, јефтин алкохол и укусну храну, али не знају сви за нека наша мала достигнућа, која свима доносе понос и радост.

Земља нуди за свакога понешто и изненађењима никад краја. Иако Бугари знају да се често жале на владу, недостатак новца и сталну промену цена, не можемо се жалити кад имамо места по целој земљи која пружају задивљујуће погледе и невероватну историју. Много је чињеница о земљи, народу, традицији, које свакога могу импресионирати. За већину људи Бугарска је позната по шопској салати, ружином уљу и киселом млеку, али то није све.

Бугарска има дивну и богату историју. Има археолошка налазишта, споменике и цркве, које још увек говоре о нашој великој прошлости. Ми Бугари смо на то веома поносни и увек ћемо вам испричати приче својих предака, приче о ратовима и биткама, у којима се они боре за слободу своје земље.

Бугарска је дом седам различитих планинских масива, који се протежу њеном територијом. Постоје нетакнуте шуме, водопади, реке и извори са кристално чистом водом. На сваком кораку се могу видети неке од најређих врста птица и животиња, које живе негде дубоко у шуми. Наравно, сви знају за наше лепо море. Најпопуларније места су Сунчев брег и Златни пјасци. Много странаца чак купује куће на мору. Бројне су понуде, али нажалост у последње време приморје се претвара у место претрпано људима који нису Бугари, које као да није наше.

Бугарска је за мене дом. Дом, где ме чека породица.


Фотографија преузета са: https://cdn.pixabay.com/photo/2016/10/21/19/03/bulgaria-1758816_960_720.png

#есеји #домаћизадаци #четвртагодина

12 views0 comments